Risotto met kip, pompoen en zontomaatjes

risottopompoen

In Italië hebben ze vast en zeker nog nooit gehoord van risotto met kip, pompoen en zontomaatjes. Laten we afspreken dat we het ook niet gaan verklappen aan ze anders eten ze binnenkort niks anders meer in Italië. Nou ja, dat is wat overdreven maar eerlijk is eerlijk, deze risotto was een geweldig gerecht. DeMan is van het soort dat kijkt wat er nog in huis is en wat het eerst op moet en vervolgens maakt hij dan een recept volgens de methode ik-doe-maar-wat-want-het-zal-wel-goedkomen. Oordeel zelf en maak deze fijne risotto met kip, pompoen en zontomaatjes.

Voor twee personen neem je een halve pompoen (formaat glazen bol van heksen uit sprookjes en daar dus de helft van). Schoonmaken en in blokjes snijden. Deze blokjes bakken we 10 minuutjes in wat olie met een beetje peper en zout.
Ondertussen snijden we een kipfilet in stukjes en scheppen dat om met wat gedroogde tijm, peper en zout, beetje paprikapoeder en een teen knoflook uit de knijper. De stukjes kip bakken we bruin in een koekenpan. Doe de kip en de pompoen in een schaal en hou even warm met wat alufolie erover.**
We snijden een stuk of vier zontomaatjes op olie heel fijn. Dan maken we de risotto en beginnen met een fijngesneden sjalotje en knoflookteen te smoren in olie. Dan 200 gram risottorijst erbij samen met de fijngesneden zontomaatjes en een half glas droge witte wijn. Schep goed om en daarna schep voor schep de kippenbouillon (liter ongeveer) tot de rijst goed gaar is. Op het laatst gaan de kipfilet en de pompoenblokjes erdoor en dat laten we nog even goed warm worden.
De verse parmezaan raspen we op het bord eroverheen.

** Je kunt de kip en de pompoen ook vooraf maken en klaarzetten maar doe ze dan iets eerder bij de risotto zodat alles goed warm wordt.

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *