Risotto met aardappelen, spekjes en rozemarijn

venetie

Risotto is comfortfood. Risotto met aardappel, spek en rozemarijn is mega-super-comfortfood. Eigenlijk een echt wintergerecht maar we mogen wel alvast een beetje oefenen voor als de koude dagen ons ineens overvallen.

Het recept komt uit het boek Recepten uit Venetië van Laura Zavan. In het boek staan de hoeveelheden voor 6 personen maar dat is zelfs voor ons een beetje veel. Dus we maken hem voor 4 personen en ik heb het recept ook hier en daar een klein beetje aangepast.

Schil 200 gram bloemige aardappelen en snij in blokjes. Verwarm 1,5 liter groentebouillon (daar hou je misschien van over) en zet 250 gram risottorijst klaar. In een grote zware pan bakken we 100 gram spekblokjes in wat olijfolie. Na 5 minuten doe je er de aardappelblokjes bij, een gesnipperde ui en een tak rozemarijn. Even omroeren en de rijst kan in de pan. Door elkaar scheppen en dan beetje voor beetje de hete bouillon erbij. Na zo’n 15/20 minuten is de risotto klaar. Je ziet dan dat de rijst geen bouillon meer opneemt. Takje rozemarijn kan eruit. De naalden blijven vanzelf in de risotto achter. De pan van het vuur en als laatste nog een lepel boter erdoor roeren. Parmezaan erbij en een rode wijn.

Fijn recept uit een prachtig boek.

Published by

2 thoughts on “Risotto met aardappelen, spekjes en rozemarijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *