Risotto met doperwtjes en gorgonzola

Het lijkt een beetje op Risotto met spinazie en magor maar toch ook weer niet. Omdat de doperwtjes wat meer vullen dan spinazie neem ik wat minder risottorijst.
Voor vier personen 375 gram en een liter groentebouillon. We beginnen met het fruiten van een ui en een teen knoflook in kleine stukjes. Zijn die glazig dan kan de risottorijst erbij. Goed omroeren en dan soeplepel voor soeplepel de bouillon erin.
Blijven roeren tot de rijst geen bouillon meer opneemt. Dan 300/350 gram doperwtjes (mag uit de vriezer) erbij. Na vijf minuutjes doen we er 175 gram gorgonzola in. Mag in grove stukken. Het smelt vanzelf.
De hele zaak goed doorwarmen. Verse zwarte peper doe ik er op het bord pas overheen. Met verse doperwtjes is het natuurlijk helemaal een traktatie.

Published by

4 thoughts on “Risotto met doperwtjes en gorgonzola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*