Risotto met gerookte zalm en citroen


Image by Mogens Petersen from Pixabay

De Man en ik komen allebei uit een gezin waar altijd twee keuzes waren tijdens het eten. Graag of niet. Meer keus was er niet en het gevolg is dat we beiden alles lusten. Gelukkig maar.
Vandaag een echte zomerrisotto. Zoals altijd nemen we voor vier personen 400 gram risottorijst en 1 liter bouillon. Fruit een ui en een fijngesneden teentje knoflook en maak de risotto zoals je risotto maakt.
Als het klaar is haal je de pan van het vuur en doe je er 150 gram in reepjes gesneden gerookte zalm, de rasp van een citroen (of twee limoentjes), een handje gesneden platte peterselie en twee of drie eetlepels mascarpone door. Goed doorroeren.
Serveren met nog wat reepjes zalm en wat rucola erover en voor de liefhebbers een kommetje met wat citroensap. Ideetje: vervang de zalm door grote gegrilde garnalen.

Published by

10 thoughts on “Risotto met gerookte zalm en citroen

 1. dat klinkt overzichtelijk. ik ben ietwat bang voor mascarpone want niet zo mager als creme fraiche light. mag die laatste ook?
  karin

 2. Beste Culinette.

  Zou je me kunnen vertellen hoe ik je recepten uit kan printen
  zonder een hele partij onnodige bagage mee te printen.
  Er staat namelijk geen printopdracht meer bij.

  Met vr groet Lex de Ruijter.

 3. Als we niets doen, maken we nooit geen fouten.
  Ziet er overigens wel gelikt uit, de nieuwe layout.

  Lex.

 4. @Lex. Printfunctie is er weer en gelijk wat aanpassingen gedaan. Ook de email is terug. Dank voor het attent maken op ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *