Het is winter en ik heb aan weinig dingen zo’n hekel als aan de winter. Maar ja, gaat vanzelf weer voorbij.
Gordijnen dicht doen, kachel op hoog en je zomerblousje aantrekken en net doen alsof er buiten een hittegolf is. En dan deze risotto maken.
Snij een rode en een gele paprika en een kleine aubergine (200 gram ongeveer) in stukken en smoor ze 15 minuten in wat olijfolie en zet even weg.
Smoor dan een fijngesneden ui in een pan met dikke bodem en doe er 350 gram risottorijst bij. Maak de risotto met ongeveer 9 dl groentebouillon en een glas witte wijn.
Op het eind de groente erdoor en 100 gram gorgonzola. Bestrooien met platte peterselie.
En dan merk je dat het alweer vroeger licht aan het worden is.
Kijk, dat is een goed plan…. denk dat ik mijn bikini aan doe 😉
Deed het scherm open en riep ‘oh, lekker’.
was erg lekker!
volgende week echt risotto. maar eerst de wintergroente berg verkleinen.