Wij aten het gisteravond en als altijd was het weer een klein feestje. Heel netjes had ik de hoeveelheden door twee gedeeld zodat het recept voor twee personen was maar natuurlijk krijg je hier de hoeveelheden voor vier personen.
Fruit een ui en twee teentjes knoflook in een beetje olie. Voeg 400 gram risottorijst toe en roer dat een paar minuten goed om op een laag vuur. Voeg soeplepel voor soeplepel 1 liter hete groentebouillon toe. Na zo’n 20 tot 30 minuten is de bouillon op en de risotto gaar. Meng er vervolgens 250 gram verse, gewassen en fijngesneden spinazie door alsmede 250 gram magor in kleine stukjes. Gorgonzola kan ook. Dan wordt het iets sterker van smaak. Even de kaas laten smelten en de tweede fles kan open.
oh, oh, wat een hééééérlijke risotto!!! Morgen op weg naar huis even de AH in voor magor en reken maar dat we morgenavond op het balkon zitten te feesten!
’t was hééérlijk (al heb ik nou een rooie kop van de warmte qua roeren in de pan en de fles(sen) wijn.