Risotto met walnoten en magor

Walnoten. Foto van Pixabay.

Het ene risottorecept geeft aan dat je 1,5 liter bouillon en 400 gram risottorijst moet nemen en het andere doet het met 900 ml bouillon en 275 gram rijst. In beide gevallen beweren ze dat het een maaltijd voor 4 personen is. Kwestie van eetlust en natuurlijk de vraag of je een voorafje serveert aan het begin van de maaltijd. Dit recept is in mijn ogen een stevige hap voor twee personen en een kleine maaltijd voor vier maar dat zal voor iedereen anders zijn.

Verhit 900 ml groentebouillon en hou het tegen de kook aan. In een pan met dikke bodem verhit je 50 gram boter en 1 eetlepel olie. Daarbij gaan 8 heel fijngesnipperde sjalotjes en die fruit je een minuutje tot ze glazig worden. Natuurlijk gaat er daarna een teen geperste knoflook in. Dan 275 gram risottorijst erbij en goed omroeren tot de rijst volledig bedekt is met boter/olie. Na 1 minuut mag er een half glas witte wijn in. Als deze opgenomen is door de rijst gaan we verder met een soeplepel bouillon. Steeds als de bouillon opgenomen is door de rijst mag de volgende soeplepel erbij. Blijven roeren en na zo’n 20 minuten is de bouillon op en de risotto gaar genoeg om de laatste ingrediënten toe te voegen.

Dat zijn 50 gram grofgehakte walnoten, 100 gram magor in blokjes, 100 gram geraspte parmezaan en een hand heel fijngesneden peterselie. Warm alles goed door en laat de pan nog twee minuten staan. Deze risotto moet je eigenlijk opdienen in grote kommen en strooi er vooral nog wat parmezaan en walnoten overheen.
Het originele recept maakt gebruik van de Italiaanse Fontinakaas maar aangezien dat niet makkelijk te krijgen is nemen wij Magor. De romige/blauwe smaak van Magor gaat prima samen met de walnoten.

Published by

4 thoughts on “Risotto met walnoten en magor

  1. ik hou niet zo van risotto, maar toch klinkt dit heerlijk! waarschijnlijk omdat ik magor zo lekker vind!

  2. @ Elske. Magor is een romige Italiaanse kaas bestaande uit twee lagen. Een laag Gorgonzola en een laag Mascarpone. Te koop in iedere supermarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *