
Weer eens iets anders dan zo’n uitgeblust toastje met een hapje voorgeprogrammeerde salade. Bovendien is deze chutney ook heerlijk bij een stukje vlees. Wil je het bewaren zorg dan voor gesteriliseerde potten. Maar in de koelkast blijft het best een weekje goed. Snij 8 rode uien in halve ringen. Doe ze in een pan met 100 gram witte basterdsuiker en smoor ze op halfhoog vuur zo’n 10 minuten tot ze zacht zijn. Doe er dan 100 ml rode wijnazijn en 100 ml rode wijn bij. Zonder deksel nog zo’n 10 à 15 minuten smoren tot het vocht bijna verdampt is. Van het vuur af mag er altijd een scheutje rode bessensiroop of likeur (vlierbessen/cranberry) bij maar hoeft niet. Goed doorroeren. In plaats van die eeuwige zalmsalade leg je vervolgens een plakje geitenkaas/brie/camembert op een bruin stukje stokbrood. Hapje Rode Uien Chutney erop en een minuutje onder de gril. Je hoeft niet eens visite te hebben om dat op een mooie zondagmiddag te maken.
klinkt hemels.
kan het zijn dat er ook wel eens een snuifje kaneel door gedaan wordt?
dat zit in mijn hoofd naast elkaar; zoete rode uien en kaneel, en ik weet niet meer waarom.
Lijkt me helemaal geen gek idee die kaneel. Kruidnagel kan ook maar is wel sterk.
Met een beetje kaneel heb ik het wel eens gemaakt, erg smakelijk moet ik zeggen!!!!
Ook lekker als lunch: (bruin) brood, kaas naar keuze, uienchutney en dan even onder de grill.
Moet je de uien in boter of olie bakken/smoren, of gewoon zo in de pan kiepen?
@Bas. Beetje olie is het beste.