Roerbak kip met ananas en witlof

Lekker wokken ! Voor twee personen snij je twee kipfilet in smalle reepjes. Doe ze in een kom en schep er 1 eetlepel shoarmakruiden door. Vervolgens snij je twee struiken witlof in reepjes. Een klein blikje ananas in stukjes afgieten (sap bewaren) en dan kan de wok op het vuur. Roerbak de kip een aantal minuten tot ze lekker bruin is. Witlof erbij en nog twee minuutjes wokken. Ananas erin samen met drie eetlepels van het sap. Wok het geheel nog zo’n drie minuten tot het lekker heet is.
Een groene sla erbij en wat rijst of aardappelpuree.

Published by

3 thoughts on “Roerbak kip met ananas en witlof

  1. haha, ik had geen shoarmakruiden in huis. Dan maar kerrie. De verse ananas werd erg snel minder. Dus ook maar een appeltje erdoor. En waarom niet een handjevol rozijnen? oeps. van verse ananas heb je geen sap. Dan maar een lepel bloem er door en wat melk. En zo ontstond gaandeweg een heel ander recept. Dat was trouwens ook lekker. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *