Rozijnenbrood met suiker en kaneel

Zo op het eerste gezicht lijkt het een gewoon rozijnenbrood. Maar let op! Ik deed een pak broodmix met water enzo (zie gebruiksaanwijziging op het pak) in de BBM. Bij de piep deed ik er 300 gram rozijnen bij. Niet weken want dan gaan ze allemaal stuk. Gewoon zo erbij doen.
Aan het einde van het kneden haalde ik het deeg uit de machine (bloem op het aanrecht, bloem aan je handen) en trok het uit tot een grote vierkante lap.
Ondertussen had ik vier eetlepels bruine suiker gemengd met 1 eetlepel kaneel. Dit strooide ik over de lap. Daarna oprollen en met de naad naar beneden in een broodvorm van 30 cm lang leggen.
Op de verwarming (die maar zachtjes aanstaat) met een theedoek erover. Na 40 minuten ging het geval in een oven van 180 graden en 35 minuten later stond dit op tafel.
Dan wachten (oh, moeilijk!) tot het te snijden is. Een flinke lik roomboter erop en smullen maar.

Published by

5 thoughts on “Rozijnenbrood met suiker en kaneel

 1. Ja ik heb hem gemaakt heerlijk, ik heb er alleen nog iets bijgedaan. Toen ik die bruine suker met kaneel erover had gedaan dacht ik misschien wel lekker als ik er ook wat amandelspijs in doe. Vroeger kocht ik dat altijd op de markt in Amstelveen waar ik werkte, maar hier in Australie kun je dat soort krentebrood niet kopen. Dus wij maken zelf amandelspijs.
  Het is echt aan te bevelen, dit krentenbrood is erg lekker.

 2. Ik maak m’n rozijnenbrood compleet in de AFK broodbakmachine. Bij het meel voeg ik nu ook vanille suiker ipv suiker en op een 500grs brood +/- 120 ml gemalen kokos (Conimex).

  Erg lekker!

 3. I see you don’t monetize culinette.nl, don’t waste your traffic, you can earn extra bucks every month with new monetization method.

  This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more details
  simply search in gooogle: murgrabia’s tools

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *