Rue Tatin en Tarte Tatin van Susan Herrmann Loomis

tartetatin

De vakantietijd is aangebroken. Uiteraard gaan we gewoon door met heerlijke recepten. Maar vakantie is ook tijd om te lezen en mensen die van lekker eten houden lezen vaak ook graag boeken die een combinatie zijn van lezen en culinaire genoegens. En daar zijn er nogal wat van. Zelf ben ik dol op culinaire romans c.q. thrillers en ik hoop mijn lezers een plezier te doen met tips in deze categorie boeken.

Rue Tatin van Susan Herrmann Loomis

De Amerikaanse studente Susan arriveerde  in Parijs met een koffer en een droom om kok te worden. Ze volgde de befaamde opleiding aan de Varenne Ecole de Cuisine en dompelde zich onder in de Franse keuken en cultuur. Verliefd op het Franse leven besloot ze een vervallen huis op te knappen in Louviers, een van de schilderachtigste stadjes van Normandië. Susan neemt in haar memoires de lezer mee naar een wereld waar tradities en vriendschappen worden gekoesterd, en waar eten een centrale plaats inneemt. Eerlijke producten, traditionele gerechten, ambachtelijk bereid: Rue Tatin bevat heerlijke streekrecepten zoals Gegrilde sardines met rozemarijn, Eendenborst met cider en In witte wijn en mosterd gestoofde kip. En natuurlijk het recept voor de perfecte Tarte Tatin

Tarte Tatin van Susan Herrmann Loomis

De Amerikaanse culinair-journaliste Susan Hermann vertrok in 1980 naar Parijs om op de kookschool La Varenne te werken. Met echtgenoot-beeldhouwer Michael Loomis kocht ze een huis in Louviers, Normandie. In dit tweede boek beschrijft ze met liefde hun leven in het dorp, de inspanningen die haar man verricht om hun huis en keuken geschikt te maken voor kooklessen, de ervaringen van haar zoon op zijn Franse school, de cultuurverschillen (ook in het onderwijs) waar ze steeds weer tegen aan lopen, het opgroeien van hun dochtertje enz. Hun verbijstering en angstgevoelens na de aanslag op 11 september, de warme steun die ze van hun Franse buren krijgen en het besef dat de Franse burgers afkomstig uit Noord-Afrika geen sympathie krijgen, maar koel of onvriendelijk worden bejegend. Leuke observaties, vaak zeer herkenbaar en in een plezierige stijl, afgewisseld met allerlei recepten van Loomis.

De boeken zijn te koop als ebook en als paperback. Wie in Amsterdam (of in de buurt) is en ze als paperback wil kan de boeken ook kopen bij Boekalicious waar nog veel meer heerlijke boeken (en broodjes en van alles en oh oh veel lekkers!) te vinden zijn. Ik zeg doen!

Published by

One thought on “Rue Tatin en Tarte Tatin van Susan Herrmann Loomis

 1. Geweldige boeken inderdaad.
  Rue Tatin heb ik. Echt een aanrader. Tijdens het lezen alleen al, loopt het water je in mond.

  De chocoladetaart van mamy Jacqueline die daar in staat is in huize de Koning een topper. Iedereen vraagt altijd als ze op visite komen of op verjaardagen: “Maak je ook weer die hemelse chocoladetaart?”.
  Zo leuk!

  Tarte Tatin staat op het verlanglijstje.

  Je doet hier een superkoop mee en hebt er jarenlang lees-, kook- en bakplezier van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *