Runderwangen in bier

runderwangen

Soms hoef je een recept niet zelf te bedenken omdat iemand anders dat al heeft gedaan. Dat was bij ons het geval met gestoofde runderwangen in bruin tafelbier van de onvolprezen Jeroen Meus. Het recept ga ik hier niet herhalen. Je vindt het onder de link. Wel pasten wij het een beetje aan want in plaats van 2 rapen namen wij 2 pastinaken en in plaats van bruin tafelbier kozen wij voor een flesje Piraat. Een belgisch bier met 10,5% alcohol.
Let wel op hoeveel bier je gebruikt want een liter is wat veel. Het vlees moet net niet onderstaan (zie foto.)

Om een heerlijk gerecht te kunnen maken heb je niet alleen een goed recept of je eigen fantasie nodig maar ook en vooral ingrediënten van prima kwaliteit. Nu hadden wij het geluk dat we van Guster Meat Boutique in België een keuze mochten maken uit de webshop. In het pakket dat wij kozen zaten onder andere de runderwangen. Prachtig werkvlees dat tijd nodig heeft om goed gaar te worden maar als het dan gaar is dan ligt er ook wel iets bijzonders op je bord.

Gustor is een bedrijf waar men met respect, kennis van zaken en aandacht omgaat met het product vlees. Vijf generaties vakmanschap en thans hebben zij één van de eerste Belgische online butchershops met thuislevering in België, Nederland, Luxemburg en Duitsland.
De door ons bestelde producten waren uitermate goed verpakt. Het gekoelde vlees zat in een dikke piepschuimdoos waarin ook de nodige ijszakken meeverpakt waren. Het is met de leverancier een dag onderweg en nog was het heel erg koud. Je kunt het uiteraard uitstekend invriezen. Kijk eens rond in de webshop van Guster Meat Boutique (en vergeet de deli-store niet) en zie wat een prachtige producten.

En nu niet als rechtgeaarde Hollander zeggen dat het aan de prijzige kant is. Ik zal je vertellen waarom dat niet zo is. Ten eerste is het een goede zaak om wat minder vaak vlees op je bord te laten verschijnen. En als je dan vlees eet dan mag het ook goed zijn. Maar wat je vooral moet weten is dat dit vlees geen “verlies” heeft. Wat ik daarmee bedoel is dat een kilo runderwangen ook na het stoven nog altijd een kilo runderwangen is. Dat heeft tot gevolg dat je minder nodig hebt per persoon dan je van een kiloknaller gewend bent.

Wat een reclamepraatje hè? Ja, dat klopt. Maar het vlees van Gustor Meat Boutique is de aandacht dan ook meer dan waard. En bovendien denk ik dat we die kant op moeten. Naar België? Nee, dat niet persé maar wel de kant op dat we voor betere kwaliteit kiezen. Beter wat minder vaak vlees eten en dan goed dan iedere dag een stukje uit een onduidelijk plastic bakje uit de supermarkt. Gustor Meat Boutique is een geweldig bedrijf dat prachtige producten levert. Van harte aanbevolen.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *