Salade van garnalen, avocado, palmharten en mango

 

Garnalenrol in avocado met frisse salade, dille, selderij, komkommer, bruine boter mayonaise en gepofte quinoa.
Garnalenrol in avocado met frisse salade, dille, selderij, komkommer, bruine boter mayonaise en gepofte quinoa.

Inderdaad. Op de foto staat een ander gerecht.
Op de culiperslunch 2016 maakten wij namelijk kennis met de producten en gerechten uit Ecuador. Een echte verrassing.

Uit het persbericht:
Het instituut voor promotie van export en investeringen van Ecuador in Nederland: Pro Ecuador, brengt ‘Exquisite Ecuador’ naar Nederland. De levendige en smakelijke campagne is erop gericht om in Nederland de Ecuadoraanse gastronomie te bevorderen en Nederlandse investeerders naar dit unieke Zuid-Amerikaanse land te trekken. De Ecuadoraanse Nouvelle Cuisine is bijzonder want het land is heel groot en kent vier regio’s met uiteenlopende klimaten en eco-systemen: de Atlantische kuststreek, de regio rond het Andes-gebergte, de regenwouden van de Amazone en de eilandengroep die wereldwijd beroemd zijn als de Galápagos Eilanden. Elk van de regio’s brengt specifieke producten voort.

Avocado en cacao zijn twee heel belangrijke producten uit deze bijzondere keuken en met name de olie, ‘boter’ en ‘ghee’ gemaakt van avocado zijn echte aanraders. En je kunt er van alles mee. Meer informatie over de (gezonde) eigenschappen van MIRA avocado boter lees je hier. De producten zijn nog niet op heel grote schaal verkrijgbaar maar dat zal vast veranderen. Op de hiervoor genoemde website een kleine webshop en meer informatie over de verkooppunten.

Een voorbeeld uit deze keuken is de salade van garnalen, avocado, palmharten en mango met een fijne dressing. Simpel te maken en lekker als bijgerecht maar ook zeker als voorgerecht heel bijzonder.

Voor 6 personen neem je een pond grote garnalen (schoongemaakt). Even wat peper en zout erover en snel bakken in wat olijfolie. Niet te lang. Ze moeten gaar zijn maar te lang bakken maakt ze taai. Laat ze afkoelen.
Neem een blik palmharten (in vrijwel iedere grote supermarkt te vinden) en laat die uitlekken. Daarna in dunne schijfjes snijden. Een paar kleine tomaatjes door de helft. Een avocado en een mango schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Meng dit alles door elkaar samen met twee eetlepels fijngehakte bieslook.
Vervolgens maken we een dressing van 1,5 eetlepel witte wijnazijn, 4 eetlepels olijfolie, een halve theelepel fijngeraspte gember en wat peper en zout.
Giet deze dressing over de salade.

Nog beter is het natuurlijk als je in plaats van olijfolie een MIRA avocado olie kiest. Meer interessante informatie over deze olie (en recepten) kun je lezen op de website van Fresh Chain.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *