Salade van geraspte worteltjes met een twist

Salade van geraspte worteltjes met een twist

Een salade met geraspte worteltjes. Simpel zat nietwaar? Een beetje van dit en een beetje van dat en klaar ben je. DeMan maakte er een beetje exotische salade van en ik zat gelukkig met mijn kladblokje aan de keukentafel.

Allereerst raspte hij de worteltjes op de handrasp. Terwijl er dus een hele dure grote keukenmachine op 50 cm afstand staat en ook een mandoline in de kast ligt. Volgende keer gebruiken we de machine. Het is gek maar als je het niet gewend bent om zo’n machine te gebruiken dan vergeet je het gewoon. Terwijl het een heel makkelijke en snel schoon te maken ding is. Maar goed, geraspte worteltjes dus. Het zullen er een stuk of 6/7 geweest zijn zo ongeveer.

Meng de geraspte worteltjes met 2 eetlepels yoghurt, een scheut sesamolie, een theelepel ras el hanout, een teentje knoflook uit de knijper, een halve theelepel paprikapoeder, een fijngesneden bosuitje, een eetlepel citroensap en een eetlepel niet te scherpe azijn.

Het is belangrijk om deze wortelsalade een uurtje of twee te laten staan. Er komt dan wat vocht uit de worteltjes maar dat schep je er gewoon weer door. De smaken moeten goed intrekken en de worteltjes worden wat zachter.

Overigens kun je ook iets meer maken want ook de volgende dag is het nog lekker en zeker ook geschikt voor de lunchtrommel!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *