Salade met appel/ui/ei/komkommer

Salade met appel/ui/ei/komkommer
Salade appel, ei, ui en komkommer

Eigenlijk zou ik dit “gepikte salade” moeten noemen. Ik kwam bij de groentenboer en die had dit voorgefabriekt in zijn opschepbakken liggen. Er zat erg veel ei in en veel vette mayo. Om over de prijs maar helemaal niet te spreken. Ik dacht: dat kan ik beter en verdraaid, het is nog waar ook.
Wat ik deed voor twee personen: ik kookte twee eieren hard en prakte die fijn in een grote schaal. Wel eerst even pellen want dat eet lekkerder. Een rode ui heel fijnsnipperen en een halve komkommer in kleine blokjes. Met of zonder schil die komkommer. Dat mag je zelf weten. Als laatste een grote zoete appel (zonder klokhuis, met schil) in kleine blokjes erdoor. Ik greep een fles knoflookdressing voor sla en gooide dat erbij net als het sap van een halve limoen en een klein beetje zout. Wel een uurtje in de koelkast de smaken laten intrekken.

Volgende keer doe ik (in een vegabui) er walnoten door of (in een niet-vegabui) kleine uitgebakken spekjes. En wat ook lekker is zijn fijngesneden radijsjes erdoor. Of als dressing yoghurt met wat kerrie.
De Man zei: “Ik hoef hier niks bij hoor. Alleen met gebakken aardappeltjes is dit een heerlijk maal.”
Ben ik helemaal met hem eens. Nou ja, flesje wijn ook natuurlijk. Dat spreekt vanzelf.

Published by

10 thoughts on “Salade met appel/ui/ei/komkommer

 1. Ziet er lekker uit! Normaal ben ik niet zo’n fan van fruit in mijn maaltijd, maar voor salade maak ik een uitzondering 😉 Walnootjes voor de ‘bite’ lijkt me inderdaad een goede aanvulling.

 2. Ik heb dit recept gisteren gemaakt en inderdaad aangevuld met spekjes en (afgekoelde) pasta.
  Héérlijke koude pastasalade voor deze warme dagen, bedankt!

 3. Gisteravond gemaakt en dochterlief’s (14 jaar) reactie: “mam, heb je dit bij de groenteboer gekocht?” Ze heeft gesmuld.
  Alhoewel het niet warm was buiten, hebben we de openhaard flink opgestookt en genoten. Dank!

 4. Laat ik nou toevallig net appel en komkommer besteld hebben voor komende week…
  Klinkt als iets wat manlief ook wel kan waarderen. Lekker met aardappeltjes uit de oven of zo…

  Dank je voor het gejatte recept 🙂

 5. Yummie salad, my friend jeanette retteketette made! Kudos! I love these recipes that we can vary on with our own favorite ingredients. My children are good at these an I’m good at enjoying them. We cal them Granny salads in honour of me because I am so good at staying out of the kitchen and not giving anybody a hand. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *