Salade met nectarines, mozzarella en rauwe ham

nectarinesalade
Foto van Flickr

Een fijne dressing is heel belangrijk voor een goede salade. Sterker nog. Als het helemaal mis is met de dressing dan is heel je salade naar de gallemiezen. Ja, ga die maar even googelen.
Voor deze fijne salade maken we een hele simpele vinaigrette van drie eetlepels olijfolie, een eetlepel balsamico of witte wijnazijn, een theelepel mosterd, een theelepel honing en wat zout en peper. We mixen alles goed door elkaar behalve de olie. Die doen we er op het laatst lepel voor lepel pas bij. Goed kloppen en je krijgt een dikke vinaigrette. Altijd proeven!

Nu zijn er mensen die wit wegtrekken als je het over rucola hebt. Die zijn er. Die mensen mogen ook gemengde sla op een schaal doen. De rest is niet bang en kiest rucola. Eerst de dressing over de sla en vervolgens de rest.
Nectarines wassen we goed af en snijden we in smalle partjes. We scheuren een paar plakjes rauwe ham (parmaham) in repen en een bolletje mozzarella in stukken. De pijnboompitjes hadden we al geroosterd en die gaan als laatste over de salade.
Stel deze salade pas op het laatste moment samen. Dressing kan een sla nogal flubberig maken als het vooraf gemaakt wordt. Overigens zijn er heerlijke variaties te bedenken. Walnootolie in plaats van olijfolie en dan uiteraard ook walnoten in plaats van pijnboompitten.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *