Salade van snoepgroente

Salade van snoepgroente
Deze salade van snoepgroente is er eentje die je ook zelf kunt bedenken maar dat is met de meeste recepten het geval. Je moet dit dan ook zien als een inspiratierecept. Wat ik er zo lekker aan vond was niet alleen de combinatie van alles maar ook het feit dat deze salade gemaakt is van mini’s.
Mini komkommers, mini paprika’s, mini tomaatjes. Je kent ze wel. Van die snoepdingen die geen snoep zijn maar groente. Die mini’s zijn veel lekkerder en smakelijker dan hun grote familieleden. Met name de komkommer is knapperiger en heeft veel meer smaak.

Snij een gelijke hoeveelheid snoepkomkommers, snoeptomaatjes en snoeppaprika’s in grove stukken en hussel door elkaar samen met een ragfijn gesneden sjalotje en een geraspte teen knoflook. Snij een tiental (afhankelijk van hoeveel salade je maakt) groene olijven doormidden en doe die erbij. We draaien nu driftig aan de pepermolen en een klein beetje aan de zoutmolen (wel boven de schaal houden), sprenkelen er wat olie en azijn over en het sap van een halve limoen. Een theelepel gedroogde tijm gaat er ook door. Vervolgens maken we het geheel af met een geraspte wortel.

Heerlijk om zo te eten maar de mogelijkheden om te variëren zijn eindeloos.

Variaties:

Kleine uitgebakken spekblokjes, stukjes (blauwe) kaas, pijnboompitten, gehakte noten (amandelen of walnoten), rozijnen.
Zoals je op onderstaande foto kunt zien bestrooiden wij de salade nog met dunne schijfjes parmezaanse kaas.

Salade van snoepgroente

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *