Salade van witte kool, wortel, appel en een heerlijke dressing

In de zomer kun je mij iedere dag een salade voorzetten. Als lunch maar zeker ook bij het avondeten. Een flinke schep op een boterham met kaas is ook heerlijk. Een broodje ham en een flinke lepel van deze salade en dan een gekookt ei erop. Een complete lunch! De categorie Salades is niet voor niets zo uitgebreid op Culinette. Deze keer maakte ik een salade van witte kool met lekkers erdoor. Dat kwam omdat ik een witte kool in huis had. Ja logisch, anders kun je zo’n salade niet maken. Maar een hele witte kool, die niet eens zo groot is, daar eten wij met gemak vier keer van.De hoeveelheid die je op de foto ziet is een kwart van een witte kool. Kom, dan gaan we de salade maken.

Ingrediënten

Een kwart witte kool heel fijn gesneden
Een niet zo grote wortel heel fijn geraspt
Een sjalotje heel fijn gesneden
Een appel in kleine blokjes

Voor de dressing

Vier eetlepels volle yoghurt
Vier eetlepels mayonaise
Een eetlepel sterke mosterd
Een flinke scheut mirin (of appelazijn of witte wijnazijn)
Een halve theelepel zout
Een hele theelepel suiker

Meng de kool, wortel, sjalot en appel door elkaar. Meng alles voor de dressing door elkaar en proef! Misschien wil je er wat meer mosterd, azijn of iets anders door. Als de dressing naar je zin is meng je het door de salade. Goed omscheppen en afgedekt in de koelkast de smaken laten intrekken. Schep een aantal keren om en haal bijtijds uit de koelkast zodat het niet ijskoud op tafel komt. De salade blijft een aantal dagen lekker in de koelkast.

Variaties:

Die zijn eindeloos. Vervang de appel door kleine stukjes (verse) ananas. Meng er uitgebakken spekjes door. Experimenteer met specerijen zoals komijn. Meng er een hand vers gesneden kruiden door zoals peterselie, bieslook e.d. Vervang de yoghurt door zure room.

KokenKoken

Published by

2 thoughts on “Salade van witte kool, wortel, appel en een heerlijke dressing

  1. Ik ben dol op salades van/met witte kool. en zo’n joekel kan je inderdaad heel lang van eten. Mijn favoriete op dit moment is de klassieke ‘coleslaw’ in een wrap met makreel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *