Selamat Makan en Hamburgers

selamatmakan

Een kookboek als cadeau is bijna altijd raak. En als ze dan zo’n leuke prijs hebben als deze twee zijn ze extra welkom in de decembermaand. Klein cadeautje voor een collega of aardigheidje in een schoen. Helemaal goed.
Leuk is ook dat deze twee boekjes hetzelfde formaat hebben. Vind ik altijd fijn staan in de kast.

Volgende keer in Parijs gaan we die dus eens bezoeken. Niet alleen overheerlijke en bijzondere hamburgers in dit boek maar ook aandacht voor het broodje, de saus, de frietjes en iets te drinken erbij. En uiteraard de kwaliteit van het vlees.
Maar het overgrote deel van het boekje zijn hamburgerrecepten. En wat voor hamburgers.
Rundvlees met kaas en witlof. Hamburger met ei en vier kruiden. Zalmburger met hollandaisesaus. Hamburger met gekonfijte ui en bleu d’Auvergne. Maar ook broodje spareribs met cheddar. En nog veel meer. Heel lekker boekje met prachtige smulfoto’s en fijne recepten.

Selamat Maken! Een culinaire reis door Bali.

Ik heb een zwak voor kookboeken met Oosterse recepten. Ik ben er dol op. Zowel op het eten als op de recepten. Veel recepten uit dit boekje zijn toch echt weer anders dan in andere Oosterse kookboeken. Wellicht omdat ze specifiek Balinees zijn? In ieder geval overheerlijk. En als je regelmatig Aziatisch kookt heb je eigenlijk alles wat nodig is aan kruiden wel in huis.
Hele lekkere sambals. Een erg simpele maar zeer smakelijke nasi. Een boemboe die als basis voor vrijwel alle Balinese stoofgerechten gebruikt kan worden en een paar gerechten met hun eigen boemboe. Sperziebonen met specerijen en kokos zien er overheerlijk uit. Maar eigenlijk geldt dat voor alle recepten. Salades, groente, toetjes, hoofdgerechten met vlees of vis en vegetarisch. Een bonte verzameling heerlijkheden waarvan wij er zeker veel zullen maken.
Aanrader dit boekje!

Beide boekjes zijn uitgegeven door GoodCook en als ze ergens verstand van kookboeken hebben is het daar wel.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *