Sinaasappelcognac

sinaasappelcognacEr zijn heerlijke zoete sinaasappelen te koop dit moment. Met veel sap. En dit overheerlijke drankje kun je maanden bewaren tot het zomer is om er dan aan te nippen in het eerste heerlijke zomerzonnetje.
Je hebt er een grote glazen pot of weckfles voor nodig. Of twee kleinere natuurlijk want je kunt het ook verdelen over twee weckflessen of potten. Of je maakt de helft. Alhoewel je daar spijt van zult krijgen.

Was zes grote handsinaasappelen goed af onder de warme kraan en maak ze droog. Met een dunschiller de schil eraf en zo weinig mogelijk van het wit. Echt even zorgvuldig doen. Het wit maakt bitter dus dat moet je niet hebben.
Snij de schil in zo dun mogelijke reepjes. Pers de sinaasappels uit.
Het sap en de fijngesneden schil meng je met 500 gram suiker, één theelepel gemalen koriander, een mespuntje kaneel en één liter cognac, brandy of vieux.

Goed mengen tot de suiker is opgelost en dan in een grote pot of weckfles gieten. Goed afsluiten en minimaal 2 maanden laten staan op een koele en donkere plek.
Als laatste gaan we het dan weer goed omroeren en door een kraakschone theedoek of katoenen doek zeven. Vervolgens kan het in een fles die we ook weer stevig afsluiten.
Koel bewaren.
Heerlijk om puur te drinken maar ook met een blokje ijs. Scheutje in de koffie of over een bolletje roomijs.
Klein glaasje drinken bij een stuk chocoladetaart. Maak nou maar de hele hoeveelheid. Gewoon een grote weckfles kopen.

KokenKoken

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *