Slim zonder pakjes en zakjes van Karin Luiten

Slim zonder pakjes en zakjes van Karin Luiten

Er komen heel veel kookboeken uit. Ieder jaar weer. En als het je dan lukt om kookboeken te schrijven waar meer dan 125.000 exemplaren van verkocht zijn (de zónder pakjes en zakjes boeken) en dat het Grote ZP&Z boek twee jaar na het verschijnen nog regelmatig terugkeert in de top 10 van meest verkochte kookboeken, dan zegt dat wel iets.
Nu moet je wel eerlijk blijven en constateren dat er dieetboeken zijn die nog beter verkopen. Dat zegt echter niets over het gebruik van die boeken. Veelal verdwijnen ze in de kast om er nooit meer uit te komen.

Klein voorbeeldje van het zogenaamde succes van dieetboeken. Vandaag keek ik bij Bol en zag dat er van het boek Killerbody (best verkochte boek) 46 exemplaren tweedehands verkrijgbaar zijn. Kijk je bij het Grote zónder pakjes en zakjesboek van Karin Luiten dan zijn er 0 tweedehands exemplaren verkrijgbaar. Meer dan 125.000 mensen hebben dit boek en niemand wil het nog kwijt.

Datzelfde gaat gebeuren met het nieuwe boek Slim zónder pakjes en zakjes. Persoonlijk denk ik dat dit boek records gaat breken.
Het boek is, zoals alle boeken van Karin Luiten, mooi uitgevoerd. Glanzend papier, leuke tekeningen en smulfoto’s met daarop het echte eerlijke eindresultaat van een recept. Want Karin ontwikkelt en test, vaak meer dan één keer, alle recepten zelf.
In dit boek leren we koken volgens ‘de methode Koken met Karin’. Dat wil zeggen dat we lekker eten zonder pakjes en zakjes, dat we meer groenten eten en dat we niets weggooien. En dat alles met simpele recepten die voor iedereen maakbaar zijn.

Gewone dagelijkse kost of een feestelijk gerecht. Het staat er allemaal in. Meer dan 200 recepten en ook dat is best bijzonder want dat zijn er echt veel hoor. In totaal zien we 19 hoofdstukken met groenten met daartussendoor hoofdstukken over voorraad of met tips en het boek eindigt met een aantal hoofdstukken over de basis.
Maar die groenten zijn het belangrijkst. Ieder hoofdstuk start met een overzichtpagina met de recepten en de kliekjes die je naderhand nog kunt maken. Op de pagina’s met de recepten staat een aantal ingrediënten waar je wellicht van over hebt met een verwijzing waar je die dan weer kunt gebruiken. Soms krijg je bij een recept ook wat alternatieven. Zoals de Thaise biefstuksalade waarbij op de pagina ernaast vier alternatieven staan zonder vlees. Vergis je niet. Dit is geen vegetarisch kookboek. Ook vis en vlees zien we in de gerechten terug al doen we het wel wat rustiger aan. Waarom zou een mens iedere dag vis of vlees eten als je met groenten zulke lekkere dingen kunt maken.

Nu ben ik wel bang dat wij persoonlijk nooit aan die kliekjes zullen toekomen. Tenminste, als ik de recepten zo zie dan moeten wij voor vier personen gaan koken, met twee personen aan tafel gaan en dan hopen dat er voor één persoon nog een kliekje zal zijn.

Via de website van Koken met Karin kun je gratis 7 recepten ophalen om eens te kijken of het je bevalt. Daarna ren je naar de winkel en koop je dat boek want die andere 193 recepten wil je ook. Vervolgens zet je al je dieetboeken te koop en ga je alleen nog maar zelf koken. Gezond en lekker eten en zorgen dat alles in balans is en die kliekjes inderdaad bewaren tot een volgende maaltijd. Op de website van Bol.com staat een inkijkexemplaar en een video.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *