De smaak van Sicilië van Ursula Ferrigno


De smaak van Sicilië van Ursula Ferrigno

Het Italiaanse eiland Sicilië is een mediterrane smeltkroes van invloeden die de talrijke veroveraars in het verleden hebben nagelaten. Bij Sicilië denk je aan zon, kleur, vis, olijfolie, citroenen, olijven, tomaten en de heerlijkste desserts. Want wat desserts betreft kunnen ze er ook wat van op Sicilië.

In het adembenemend mooie boek De smaak van Sicilië van de onvolprezen Ursula Ferrigno zien we pagina na pagina de meest verrukkelijke recepten verschijnen. Ursula Ferrigno is niet de eerste de beste en is al jaren een autoriteit op het gebied van de Italiaanse/mediterrane keuken. Ze publiceerde al achttien kookboeken en ga voor de grap eens kijken wat haar oudere boeken, die niet meer nieuw verkrijgbaar zijn, tweedehands kosten. Daar schrik je van. Het zijn echt verzamelexemplaren en je kunt maar beter zorgen dat je een nieuw boek zoals dit nu koopt en niet wacht tot het uitverkocht is.

Maar goed, dit terzijde. Dit mooie zware boek met schitterende foto’s van David Munns is een droom op papier. We zien achtereenvolgens de hoofdstukken Antipasti, Salades en gevulde groenten, Soep en pasta, Vlees en vis, Brood en Nagerechten. Tussen de hoofdstukken en recepten door staat interessante informatie over het eiland, de bewoners en de bezienswaardigheden.

Mag ik even wat gerechten noemen? Alhoewel het bijna ondoenlijk is om een keuze te maken want het is allemaal even lekker en vooral goed te maken. Olijvenrelish, Gebakken provolone met olijfolie, In Massala gebakken uien uit de oven, Met venkel gevulde rode paprika’s (heerlijk en spectaculair om te zien), Tuinbonensoep met citroen, munt en pasta, Pistachepesto, Gestoofde kip met citroen, Tonijncarpaccio met citroen-peterseliesaus. En ach ach ach, die desserts! Amandelcakejes, Kaneelbroodjes met pistacheroomvulling, Chocolade-kersenamaretti, Chocolade-ricottataart. En zo gaat het maar door en door.

Dit boek komt op de plank met favoriete kookboeken te staan. Dat is zeker.

De smaak van Sicilië van Ursula Ferrigno – Edicola Publishing – €25,00

Voor een indruk van dit boek zie dit fotofilmpje

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *