Snelle bami met gember, chili, sesam en honing

Snelle bamie met gember, chili, sesam en honing
Foto: Pixabay

Een snel gerecht waar je fijn creatief mee om kunt gaan. Een aantal dingen zijn uiteraard nodig om het zo lekker te maken als het is maar er zijn ook een aantal variaties mogelijk. We gaan uit van een recept voor vier personen. Zijn het grote eters dan kun je er altijd iets van saté of pikant gebakken kipstukjes bij serveren.

Om te beginnen de bami. We nemen 300 gram dunne bami of spaghetti. Aangezien dat snel klaar is maken we eerst de saus.
Meng het volgende door elkaar: 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel dunne honing, 2 eetlepels sesamolie, 2 eetlepels vers geraspte gember, 1 groene of rode peper fijngesneden, 2 bosuitjes in kleine ringetjes, 2 eetlepels pindakaas en 2 eetlepels rijstazijn. Natuurlijk  mag er ook een teen uitgeperste knoflook door.
Rooster 100 gram cashewnoten of pinda’s en hak die grof.

Zorg dat alles klaarstaat. Dus ook wat je erbij wilt serveren. Plakjes komkommer en tomaat. Kleingesneden zoetzure augurken. Als je een gebakken ei erbij wilt dan nu in de pan doen.
Terwijl het ei zachtjes staat te bakken kook je de bami of spaghetti. Als dat klaar is goed afgieten en in een voorverwarmde schaal doen. Giet de saus erover en schep goed door elkaar. De saus gaat dus niet in de koelkast want dan koelt de bami te snel af.

Op je bord doe je er cashewnoten of de pinda’s overheen en voor de liefhebber wat fijngesneden koriander.
Het kan dat er wat overblijft en als je dat wilt bewaren tot de volgende dag (lunch) dan worden de cashewnoten/pinda’s zacht. Vandaar dat we die pas aan tafel over de bami doen.
Een heel fijn snel gerecht voor drukke dagen. Zorg dat je de saus klaar hebt en je zit zo aan tafel.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *