Snelle Thaise groentecurry

groentecurry

Fijne Thaise groentecurry die snel klaar is en waar je restjes groente in kwijt kunt. Dat stukje bloemkool of dat handje sperziebonen maken we gewoon op in een curry.
Ik gebruikte deze keer groene Thaise currypasta maar rode mag ook. Staat wel iets gezelliger die rode maar ik vind de groene net even wat fijner van smaak. En ja, ik koop het gewoon kant en klaar bij de Toko. Ik geef de hoeveelheden voor twee personen.

Als basisgroente nemen we een aubergine en twee paprika’s. Een groene en een rode. Snij de aubergine in blokjes en de paprika dan ook maar want hele paprika’s in zo’n curry staat ook zo gek. We doen een eetlepel groene curry in een pan met een klein scheutje olie. Even fijn rondbakken tot je die heerlijke Thaise geur ruikt. Dan doen we er een pakje (200 ml) kokosmelk bij en roeren dat er goed door. Dan nu de blokjes aubergine in de pan samen met twee djeroet poeroet (limoen) blaadjes, een kopje bouillon, een eetlepel bruine suiker (of palmsuiker) en een scheutje sojasaus of vissaus. Niet allebei. Je moet kiezen. Het geheel zachtjes laten prutten. Als je bloemkool of sperzieboontjes hebt doe die er dan na 10 minuten bij en nog 5 minuten later doen we er de paprika in en het sap van een halve limoen. Nu even proeven of er iets meer zout of suiker in moet. Warm het geheel goed door.
Op het laatst mag er wat fijngesneden koriander of platte peterselie overheen. Ik vind het lekker met frisse stukjes komkommer erop.

Meer informatie over Thaise currypasta en hoe je het zelf kunt maken op Aziatische-ingrediënten.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *