Soep van zoete aardappel met chorizo of paprika

zoeteaardappelsoep
Foto van Flickr

Zacht soepje of een pittig soepje. Dat is een kwestie van smaak en wie wel tegen een stootje kan of snipverkouden is maakt de pittige variant. Gaat je neus lekker van lopen. Grote zoete aardappels zijn tegenwoordig vrijwel overal te koop. Met zoete aardappels maak je zonder moeite een overheerlijke soep.

Een grote ui in kleine stukjes en smoren in wat olie of boter samen met een teen knoflook die we fijngesneden hebben. Daarbij doen we 750 gram zoete aardappels in kleine blokjes gesneden. Afwegen nadat je ze geschild hebt. Even goed omroeren en dan kan er een liter groentebouillon of kippenbouillon bij en een paar takjes tijm. Wie een pittige soep wil doet er nu een (half) rood pepertje bij. We hebben dat uiteraard schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden. Laat zo’n 15/20 minuten zachtjes prutten tot de aardappel helemaal gaar is. De takjes tijm halen we eruit en dan zetten we de staafmixer erin tot we een gladde dikke soep hebben. Is de soep te dik dan mag er nog wat bouillon bij.

Ondertussen hebben we in een apart pannetje wat reepjes chorizo of wat reepjes rode paprika gebakken en daarmee garneren we de soep. De liefhebbers malen er ook nog wat zwarte peper over. Ook heel fijn om een portie van deze soep in de vriezer te hebben.

Published by

4 thoughts on “Soep van zoete aardappel met chorizo of paprika

  1. Heerlijke soep! Ik ben wel eigenwijs geweest, zowel paprika als chorizo gebakken en door de soep heen gedaan, was heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *