Souq van Nadia en Merijn

souq

Toch wel erg leuk dat je als foodblogger zo af en toe nieuwe producten krijgt toegestuurd om uit te proberen en eventueel iets over te schrijven. Ik zeg eventueel, want een verplichting is dat zeker niet. Maar als het gaat om de producten van Souq van Nadia en Merijn dan doe ik dat graag. Tenslotte is het voor de lezers ook leuk om te weten wat er aan nieuwe producten verkrijgbaar is en wat je ermee kunt.

De afgelopen maanden werden gekenmerkt door een overvloed aan Marokkaanse, Libanese, Perzische en Noord-Afrikaanse kookboeken. Daar zaten pareltjes tussen met als klapper het kookboek van het jaar Melk & Dadels van Nadia Zerouali.
In al deze kookboeken komen we ingrediënten tegen die over het algemeen goed verkrijgbaar zijn bij de Oosterse supermarkt of toko’s. Veel  kruiden hebben we al in het keukenkastje staan maar er zijn toch ook specifieke dingen die je nodig hebt.
Nadia en Merijn hebben nu de producten van Souq op de markt gebracht en die producten kenmerken zich door kwaliteit en zijn door hen zelf geselecteerd bij kleine ambachtelijke producenten. De eerste collectie komt uit het Midden-Oosten: uit Palestina en Libanon.
Nieuwe producten, zoals arganolie uit Marokko en nog andere heerlijkheden staan in de planning.

Mijn favoriet, voorzover je van favoriet kunt spreken want het is allemaal even lekker, is de Libanese Za’atar. Een kruidenmengsel van Libanese wilde tijm, sesamzaad, bloemige sumak en fleur de sel. Heerlijk over kip en lamsvlees. Maar nog veel meer toepassingen zijn mogelijk.
Sumak is er apart in een pot en dat is een soort friszure peper met een bite. Gemaakt van gemalen sumakbesjes. De smaak is eigenlijk met niets te vergelijken maar op bijna alles heerlijk. Met Freekeh weet ik eigenlijk nog niet echt iets te maken maar dat komt nog wel want je ziet steeds meer recepten verschijnen met deze graansoort.

Op de website van Nadia en Merijn Souq staat veel informatie over de producten en vind je overheerlijke recepten. Producten van Souq zijn te koop bij delicatessenwinkels en restaurants en online bij Vanilla Venture.

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Voor het testen van de producten krijg ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *