Spaghetti met broccoli, ansjovis en tomaten

Spaghetti met broccoli, ansjovis en tomaten
Foto: Pixabay

Wie kent haar nog? De onvolprezen Sophie Grigson. De kookboekenschrijfster en bekende (TV)kok die heden ten dage een kookschool runt in Oxford. Sophie staat bekend om haar simpele manier van koken. Geen fratsen en frutsels maar makkelijk koken met goede ingrediënten. Haar kookboeken zijn tweedehands nog weleens verkrijgbaar en zijn nog altijd aanraders. Ze heeft het koken geleerd van haar moeder Jane Grigson die ook de nodige mooie kookboeken geschreven heeft. Haar boek The best of Jane Grigson is nog altijd verkrijgbaar.
Een goed voorbeeld van de eenvoudige en toch heerlijke manier van koken van Sophie Grigson is haar Spaghetti met broccoli, ansjovis en tomaten.

We maken het voor vier personen.

In een hapjespan smoren we drie fijngesneden tenen knoflook in flink wat olie (Sophie is nooit zuinig met olie) en daar doen we na een paar minuten acht ansjovisjes bij. Die mag je eerst fijnsnijden maar ze smelten zo ook wel weg in de knoflook en de olie. Als de anjovis gesmolten is zet je het vuur onder de pan uit. Snij vervolgens drie grote tomaten in stukken of neem kerstomaatjes die door de helft gaan. Zet even apart.

Maak de broccoli schoon en verdeel die roosjes. De stelen schillen als ze erg dik zijn en daarna in kleine stukjes van een centimeter snijden.
Doe 400 gram spaghetti in een grote pan kokend water en doe er direct de stukjes van de broccolistelen bij. Even op de verpakking kijken hoelang de spaghetti moet want een minuut of 3-4 voor de kooktijd voorbij is doe je er de broccoliroosjes in.

Zet dan tegelijk de hapjespan weer op het vuur en doe er de tomaten bij. De spaghetti/broccoli kan zo onderhand afgegoten worden. Doe het na het afgieten weer terug in de pan en schep er de warme tomaten/ansjovis doorheen.

Serveren met veel versgeraspte parmezaan.

Overigens is het ook erg lekker om een heel fijngesneden rood pepertje mee te bakken met de knoflook/ansjovis.

Published by

One thought on “Spaghetti met broccoli, ansjovis en tomaten

  1. Jaa, wij hebben dit gisteren gemaakt en het was echt zo lekker. We vonden het jammer dat het op was, de mix van anjovis is echt super. Je moet er wel van houden!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *