Spaghettitaart maar dan anders

We zitten duidelijk weer eens in een hartige taartenperiode. We deden al eens eerder een Spaghettitaart maar deze is wezenlijk anders. Die eerdere is echt een hoofdmaaltijd en omdat je hem afdekt in de oven blijft het een redelijk losse spaghettischotel.
Deze niet. Deze heb ik gebakken als lage taart en niet afgedekt en dat heeft tot gevolg dat je er heel stevige punten van kunt snijden. Dat is niet alleen erg lekker als voorgerecht maar vooral ook om een puntje de volgende dag als lunch te eten. Neemt ook zo makkelijk mee in het broodtrommeltje. En als je er hele smalle punten van snijdt dan is het een heel bijzonder borrelhapje en ideaal voor een buffet want ook op kamertemperatuur erg lekker.

Oven op 200 graden. Kook 300 gram spaghetti en stort dat in een vergiet. Ruim koud water erover en goed uitlekken.
Maak een mengsel van 6 eieren, 2 deciliter slagroom en 100 gram geraspte (parmezaanse) kaas. Dan gaan we er allemaal lekkere dingen doorroeren. Fijngesneden bosuitjes (3), een stuk of 5 fijngesneden zongedroogde tomaatjes, paar eetlepels zwarte olijven in kleine stukjes, knoflook, een paar eetlepels verse kruiden ragfijn gesneden (tijm, rozemarijn) maar gedroogde kruiden mag ook. En een mespunt chilipoeder. Voor dat pittige accent.
Je kunt natuurlijk nog meer bedenken om erdoor te doen. Heel kleingesneden blokjes bacon of ham, piepkleine blokjes paprika of courgette.
Meng de spaghetti door het ei/room en wat je er allemaal nog meer doorgegaan hebt mengsel. Doe het in een lage taartvorm (vlaaivorm) van zo’n 25 cm. Even goed aandrukken en gladmaken met de achterkant van een lepel. Nog 100 gram geraspte kaas erover en hij kan 25/30 minuten de oven in.
Heerlijk met een knapperige groene salade.

Rode wijn erbij. Behalve als je een punt meegenomen hebt als lunch naar school of kantoor. Dan gewoon een bekertje melk.

KokenKoken

Published by

One thought on “Spaghettitaart maar dan anders

  1. got wat klinkt dit lekker. woensdag komt mijn speltvrije buurvrouw toch niet eten. Dit ga ik lekker voor mezelf maken

    karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *