Spektomaatjes

Spektomaatjes. Er zijn veel prutjes op de wereld en ze zijn over het algemeen erg handig want je kunt er van alles mee. Ze kunnen dienen als basis om iets lekkers mee te maken.
Maar een goed prutje kun je ook zonder verdere toevoegingen gebruiken. Deze spektomaatjes (blokjes spek beetje uitbakken en dan gehalveerde kleine tomaatjes erbij) zijn ook heerlijk met een stuk stokbrood. Stokbrood beleggen met kaas (misschien eerst nog even onder de grill) en dan een paar lepels spektomaatjes.
Bak sla erbij en je hebt een fijn hapje.

Maar met pasta erdoor en verse parmezaan erover heb je een hele snelle maaltijd. Eventueel nog aan te vullen met kleine doperwtjes of een flinke hand verse spinazie. Wat dacht je ervan om een zelfgemaakte pizza met dit prutje te beleggen en dan brokjes geitenkaas erover. Ook niet onhandig.
Een omelet bakken en op het laatst vullen met een paar scheppen spektomaatjes. Met een fijngesneden (even meebakken) rode peper en bruine bonen is het een aparte chili.
Een mooi stuk kabeljauw bedekken met spektomaatjes en wat geraspte kaas en in de oven. Of witte bonen erdoor (uitgelekt) en je hebt witte bonen in tomatensaus de luxe.
Met champignons, zwarte olijven, knoflook, provencaalse kruiden, sperzieboontjes en wat je ook maar tegenkomt in je voorraad. Spektomaatjes zijn je redding in barre tijden.

Tomaten heb je altijd in huis. Hoor je wat ik zeg? Tomaten heb je altijd in huis. En spek ook (in de vriezer).
Dus als je het echt helemaal niet weet dan grijp je niet naar een kant-en-klaar doos maar je maakt spektomaatjes.
Wijnadvies: rood. Maar adviezen zijn er om in de wind te slaan dus wit of rosƩ mag ook. Behalve als je de spektomaatjes bij het ontbijt eet. Dan is koffie of thee beter.

Published by

2 thoughts on “Spektomaatjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *