Sperziebonen champignonsalade met spekjes

sperziebonenchamp
Foto van Flickr

Met dit mooie weer komen we niet verder dan de BBQ naar buiten gooien. Maar dat wil niet zeggen dat dat er iedere dag weer hetzelfde uitziet. Er zijn zoveel mogelijkheden in bijgerechten en salades en natuurlijk ook in zaken die je op de BBQ zelf legt dat iedere dag toch weer anders is. Vandaag maken we er een pittige bonen/champignonsalade bij.
Kook 300 gram sperzieboontjes bijna gaar. Halveer 100 gram kleine witte champignons of snij grotere in plakjes. Bak 75 gram spekblokjes tot ze bijna knapperig zijn en bak ook de champignons een paar minuutjes mee. Zorg dat de boontjes goed uitgelekt zijn en maak een dressing van een handje bieslook, 5 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel verse gember fijngesneden of geraspt, 1 eetlepel honing, 1 knoflookteen uit de knijper, 2 eetlepels citroensap en 5 eetlepels olie.
Meng de dressing door de boontjes/champignons/bacon en laat een uurtje intrekken.

Published by

3 thoughts on “Sperziebonen champignonsalade met spekjes

  1. En gelukkig heb ik net veel boontjes in huis. Maar Cornette, moet het echt soyasaus zijn? Ik weet niet goed wat het is en denk overmoedig dat ketjap ook kan.
    karin

  2. Natuurlijk kan Ketjap ook maar dat is vaak wat zouter. Als je de zoute variant hebt tenminste. Dus even proeven is dan het advies. Iedere ketjap en iedere soyasaus heeft zo zijn eigen smaak. Dus gewoon proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *