Sperziebonen Porto Rico

sperziebonenportorico
Sperziebonen. Altijd wel ergens in de aanbieding lijkt het. In deze tijd van het jaar komen ze vast van heel ver weg. Deze niet. Deze komen gewoon uit de vriezer en die staat in de voorraadkamer. Dus zo ver weg is dat niet.
Porto Rico is wel heel ver weg. Komen deze sperziebonen dan oorspronkelijk uit Porto Rico? Absoluut niet maar het originele recept vond ik in een oud kookboek en daar noemden ze het zo. Er is van het originele recept niet veel meer overgebleven dan alleen de naam.

Voor twee personen nemen we 450/500 gram sperziebonen en die koken we bijna gaar.
Ondertussen snipperen we een ui en snijden een gele paprika in kleine blokjes. Samen met twee fijngesneden tenen knoflook smoren we dat in wat olie tot het zacht begint te worden. Daar doen we 20 groene olijven bij die we in kleine stukjes hebben gesneden en een eetlepel kappertjes.
Een paar in reepjes gesneden zongedroogde tomaten op olie en 200 gram hamblokjes samen met een eetlepel provencaalse kruiden mogen er ook in. Halfgare boontjes er goed doorscheppen en helemaal gaar laten worden. Lekker met gebakken aardappeltjes en een beetje zelfgemaakte mayonaise.
Glas Africa Five past er uitstekend bij.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *