Spinazie met ham, ei en kaas

Geen foto van dit gerecht. Van daar deze collage.
Geen foto van dit gerecht. Van daar deze collage.

Deze week zullen wij zeker spinazie met ham, ei en kaas (spinazie Florentine) eten. Er is zulke heerlijke spinazie op dit moment. Vers dus, al kun je dit ook met goed uitgeknepen diepvriesspinazie maken. Wij nemen verse spinazie en leuk is om iedereen zijn eigen schaaltje te geven.
Neem zo’n 200/250 gram verse spinazie per persoon. Was het in een vergiet en giet er daarna 1 of 2 keer kokend water overheen zodat het een beetje slinkt. Goed uit laten lekken en eventueel uitknijpen met je handen. In een vuurvast schaaltje, of grote schaal, leg je mooie plakken ham die ietsje over de rand mogen zodat je straks een gegrild randje ziet. Verdeel de spinazie over de ham en maal er ruim peper en zout overheen. Breek er eieren overheen, 2 per persoon, en doe er dan wat eetlepels ongeslagen slagroom over.
Vervolgens een laagje geraspte kaas naar keuze en zet het geheel onder de gril tot de eieren bijna gestold zijn en de ham gekleurd is.
Kijk of je je gril op medium kunt zetten en zo niet zet dan de schaal ietsje meer naar het midden van de oven anders gaat het te hard.
Je kunt de hele schotel ook vooraf maken en dan niet onder de grill
Fijn met kleine nieuwe aardappeltjes met een klontje boter en een koele witte wijn.

Published by

One thought on “Spinazie met ham, ei en kaas

  1. geen tijd hebben is ok, als je maar wel blijft eten. En lekker!
    groeten van karin die erg moest lachen toen ze de link boulimia- komkommer ineens zag. Ik had een rookworst (mijn vader was tenslotte slager) moeten noemen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *