Spinazie of broccoli (of paksoi) in honing/sesamsaus

chinesegroente

Te simpel voor woorden en het fijne van dit gerecht is dat je de saus vooraf maakt en pas op het laatst over de groente schenkt. Nog fijner is dat dit gerecht helemaal niet gloeiend heet hoeft te zijn. Gewoon op kamertemperatuur is prima. Nog heel veel fijner is dat je dit gerecht kunt maken met b.v. spinazie, chinese broccoli, gewone broccoli of paksoi. Allemaal even heerlijk. Erg lekker met rijst of noodles maar ook uitstekend als bijgerecht bij de barbeque. Gegrild stukje vlees op je bord en dan een beetje van deze overheerlijke groente erbij en smullen maar. Als je verse spinazie gebruikt dan is de hoeveelheid saus voldoende voor een pond spinazie. Kies je broccoli of paksoi dan is het voldoende voor 250 gram groente.

In een kom meng je 3 eetlepels dunne honing met 2 eetlepels soyasaus, 2 tenen heel fijngesneden knoflook, 2 theelepels verse gember heel fijngesneden of geraspt, een eetlepel sesamolie en drie eetlepels sesamzaadjes die je even hebt geroosterd in een droge koekenpan. Er mag ook nog een klein beetje peper en zout in. Roer de saus goed tot de honing is opgelost en zet apart.

De groente die je gekozen hebt roerbak je in wat olie tot het beetgaar is. Spinazie moet je goed daarna wel goed laten uitlekken. De groente op een schaal leggen en de saus er overheen gieten. Kan direct op tafel maar zoals gezegd, op kamertemperatuur is ook helemaal prima. Als je van pittig houdt dan garneer je de groente met in dunne ringetjes gesneden rode peper.

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *