Spinazietaart

Spinazietaart
Ja Ja. Slechte foto. Ik weet het. Maar de taart is heerlijk!

Nog altijd ben ik van plan om de bodem van deze hartige taart met andere vullingen te proberen. Moet lukken en het is zo’n simpele bodem dat het gewoon niet echt lijkt.
Mijn record om deze taart in de oven te krijgen staat op 4,5 minuut.

Bij deze taart gaat het deeg alleen over de bodem van een grote vlaaivorm en dus niet langs de randen. Oven op 200 graden.
Meng 140 gram bloem met 6 cl olijfolie en 6 cl water en een snuf zout in een kom. Niet schrikken van die 6 cl. Heb je een setje van die chromen maatkannetjes dan zit daar vast een 6cl bij en zo niet dan neem je 10 eetlepels van ieder. Roer de bloem, olie en water gewoon met een vork door elkaar. Na een minuut wordt het vanzelf een mooie gladde bal. Te nat dan een beetje bloem erbij. Het moet mooi elastisch zijn. Druk het deeg met de knokkels van je handen in de bodem van de vorm.

Eerst denk je dat je niet genoeg deeg hebt maar dat is schijn. Het is zo elastisch dat het zich prima over de hele bodem van de vorm laat uitdrukken. Een pak grove diepvriesspinazie (goed ontdooid) uitdrukken tot er weinig vocht meer in zit. Mengen met 3 eieren en 100 gram oude geraspte kaas. Over de bodem uitsmeren. De taart gaat 40 minuten in de oven.
Variaties: Kleine brokjes geitenkaas bovenop of kleine stukjes verse zalm erdoor. Deze taart is ook heerlijk om koud te eten.

Published by

6 thoughts on “Spinazietaart

  1. vanavond heb ik deze taart gegeten. Heb de hoeveelheden 1,5 keer gedaan en had dus een mooie grote taart.We hebben er van gesmuld.

    Komende week gaan we hem nog een keer eten en dan probeer ik hem met blauwe kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *