Spitskool carbonara

spitskoolcarbonara

Met spekjes en room wordt alles een droom. En steeds vaker blijkt uit onderzoeken dat spekjes en room helemaal zo slecht niet zijn als ons is wijsgemaakt. Dat horen we graag!
Maar het kan geen kwaad om de spekjes en room te combineren met iets waarvan we echt zeker weten dat het heel gezond is. Kool! En in dit geval spitskool. Voor vier personen neem je een kilo spitskool. Iets meer of minder mag ook want je koopt natuurlijk gewoon een hele kool. Snij de kool in de lengte in vieren en snij vervolgens het witte hart eruit. Dan de kool in hele dunne reepjes snijden. Ondertussen staat er een grote pan water te koken en daar doen we de kool even in. Een minuutje of 5. Stort in een vergiet en laat uitlekken. In een hapjespan bak je ondertussen 150 gram spekblokjes samen met 2 heel fijngesneden tenen knoflook.

Vervolgens doe je er de spitskool in samen met 250 ml room, de spekjes, 50 gram oude geraspte kaas en een theelepel kerrie. Goed roeren en doorwarmen en indien nodig de room een beetje laten inkoken. Wij aten het met mosterdaardappels uit de oven maar met aardappelpuree is ook heerlijk!

Je kunt dit ook uitstekend maken met savoyekool (groene kool) of chinese kool.
En wat de spekblokjes betreft. Koop eens een stuk gerookt spek en snij zelf de blokjes. Je kunt zo’n stuk gerookt spek in de vriezer bewaren en alleen afsnijden wat je nodig hebt.

Published by

2 thoughts on “Spitskool carbonara

  1. Gisteren dit recept gemaakt samen met de mosterdaardappeltjes uit de oven.
    Heerlijk!! Dit ga ik vaker maken.
    Hartelijk bedankt voor je recept

  2. Super lekker recept ipv spekjes heb ik er gerookte kipfilet ingedaan, en aardappelpuree gemaakt met mosterd.
    Echt een aanrader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *