Spruitjes met spekjes, zongedroogde tomaatjes en abrikozen.

Er staan (nog) niet veel recepten met spruitjes op deze website. Blijven we met z’n allen teveel hangen in spruitjesstamppot met kerrie en kaas?
Hoe dan ook, bij Albert Heijn zijn ze heel duidelijk als het om diepvriesspruitjes gaat. Ze doen 450 gram in een pak en vertellen vervolgens hoe je 200 gram moet bereiden.
Misschien omdat ze onderaan de verpakking vermelden dat 200 gram één portie is? Is dat het geheim achter deze omschrijving? En waarom is een verpakking dan niet een veelvoud van 200 gram? Is die 50 gram extra voor de grote eter?
Raadsels, raadsels.

Ik kreeg van Connie (blije bezoekster van deze site) een recept dat er lekker uitziet en dat ik graag aan jullie doorgeef. De hoeveelheden mag je zelf bepalen en heus, dat kun je best.
Spruitjes even voorkoken (3 tot 5 minuten) tot ze bijna gaar zijn. En dan heb ik het over verse spruitjes. Afgieten en dan eerst de spekjes in de wok bakken (zonder olie of vet) en als de spekjes bijna knapperig zijn de fijngesneden zongedroogde tomaatjes (op olie) erbij doen.
Even doorbakken en dan de spruitjes erin. Als laatste gewelde abrikozen in stukjes erdoor.
Zoet met zout en dat is vaak erg lekker.

Dank voor het recept Connie!

Published by

2 thoughts on “Spruitjes met spekjes, zongedroogde tomaatjes en abrikozen.

 1. Oh, dat lijkt me inderdaad echt lekker.
  Wij eten ze vaak met spekjes of julienne-hammetjes en een schepje bruine suiker. Vers dan. Nooit diepvries. Maar wat een raar verhaal op die AH verpakking! Ben je van plan om ze te vragen hoe ’t zit? 🙂

  Groetjes Rietje

 2. tsss….
  dat is inderdaad een aardig gek plaatje/verhaal van die 50 gr extra….
  ben ook wel benieuwd wat de rede hiervan is.

  en inderdaad, zoet en zout is een prima combi!!
  en het was weer eens wat anders dan de laagjes ovenschotel die ik normaal maak met aardappelpuree, spruitjes, knakwostjes en geraspte kaas…
  en appelmoes erbij voor de kinderen..
  ((en voor mezelf…haha…;-)))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *