Stoof met rode wijn

Stoofschotel

Ik ben dol op koken met wijn.
Soms doe ik het zelfs in het eten.

Het is koud en zal nog wel kouder worden. Stoofschotels op het vuur dus. Je hebt echter niet altijd zin om een ingewikkelde stoofschotel te maken en vaak zijn de simpelste gerechten trouwens ook de lekkerste. Deze stoofschotel staat in 5 minuten op het vuur. Voor vier personen snij je 700 gram stoofvlees in grote dobbelstenen. Doe het vlees in een grote pan. Voeg er 2 grote en fijngesneden uien bij alsmede 3 eetlepels tomatenpuree. Overgiet het geheel met 600 ml stevige rode wijn en stop er een bouquet garni (laurierblad, tijm en rozemarijn) tussen. Breng het geheel aan de kook. Op een heel zacht vuur 2 uurtjes stoven en af en toe roeren.
Lekker met pasta, rijst of aardappelpuree en vooral dezelfde rode wijn die je voor het koken gebruikt hebt.

Published by

5 thoughts on “Stoof met rode wijn

  1. Lekker… en heel belangrijk; Omdat je de saus inkookt, kook je de smaken die je hebt gebruikt ook in dus dat betekent dat je goede wijn moet gebruiken want dan concentreer je het goede. Bij slechte wijn concentreer je het …… JUIST! Dus ben verstandig en gooi slechte wijn gewoon weg!

  2. Gebakken dweil noemden die ‘schatjes’ van mij dat altijd. Ze kregen het ook inderdaad niet weg, dat draadjesvlees.
    Ik heb hen wel weggekregen dus kan nu heerlijk draadjesvlees eten en dit klinkt heerlijk. Mooi voor dit weekend waarin ons sneeuw beloofd is. Ik hoop dat die weermensen zich aan de afspraak houden!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *