Sugar snaps met sesam en rode peper

sugar snaps sesam

Als ik heel eerlijk bent vind ik sugar snaps maar een flauwe groente. Tenminste, die hele platte dunne boontjes van niks die vaak net een beetje te zacht zijn. Die bedoel ik. Een pakje van 250 gram past bijna in je portemonnee. Zo plat zijn ze. Wel heel erg lekker vind ik de dikke sugar snaps. De bolle buiken sugar snaps. Die kun je rauw eten. Zoet zijn ze en knapperig.

Wij aten sugar snaps met bolle buiken geroerbakt bij een Oosterse maaltijd. Dat roerbakken gaat heel snel. Laat ze vooral niet al te lang in de pan zitten want dan verliezen ze dat knapperige en worden ze te zacht. Ook nog lekker hoor maar met een bite zijn ze op hun allerfijnst.

Voor 4 personen neem je 700/750 gram dikke sugar snaps. Kijk of er draadjes aanzitten (net als bij snijbonen) en zo ja, haal die eraf. Als je ze er niet afhaalt hoef je ook niet te kijken of ze eraan zitten. Logisch nietwaar?
We roosteren 2 eetlepels sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze goudkleurig zijn (opletten want dat gaat snel) en snijden een rode peper in heel dunne ringetjes.
We snijden 3 sjalotjes en 3 tenen knoflook heel fijn en bakken die in een klein beetje arachideolie tot ze zacht zijn. Dan doen we er 2 eetlepels sesamolie bij en de sugar snaps. Roerbak deze 2 minuten en schep er dan het pepertje door en het geroosterde sesamzaad. Nu direct van het vuur af en op tafel.

Lekker met feestrijst en pikante kip.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *