Tagliatelle met gerookte zalm, prei en paprika

Dit is een foto van pasta met paprika en geitenkaas. Ook lekker.

Als ik de opmerking krijg dat ik misschien beter met een Italiaan had kunnen trouwen dan weet ik dat het weer eens tijd wordt voor iets anders dan een pastagerecht. Maar ja, ik ben dol op pasta! En we eten vaak genoeg aardappels ofzo. Deze pasta leek mij bijzonder. Geen bijzondere ingrediënten maar de combinatie is beetje apart. En het was meer dan lekker.

Edoch (mooi woord) er klopte iets niet aan dit recept. Dat komt vaker voor dan je denkt. Een paar ingrediënten uit het lijstje kwamen niet meer terug in de bereiding. Errug slordig vind ik dat altijd. En de hoeveelheden bevielen me ook niet. Te weinig van dit en niet genoeg van dat.
Zelfs een recept van de altijd geweldige Gino D’acampo is soms om te buigen naar een gerecht dat net iets beter bij je past.
Daar gaan we. Voor twee personen snij je een rode paprika en een stuk prei van zo’n 10 cm in kleine stukjes. Bak dat samen in een grote koekenpan (of hapjespan) want we gaan er straks zo de pasta bijkieperen. We nemen 250 gram verse tagliatelle (of 175/200 gram gedroogde) en koken die volgens gebruiksaanwijzing zodat ze net klaar is als de saus ook klaar is.

De prei/paprika staat wat te smoren en daar doen we 150 gram gerookte zalm in dunne reepjes bij en een snufje chilipoeder. Scheutje droge witte wijn erin en nog minuutje pruttelen. Net voordat we de pasta er doorheen scheppen raspen we de schil van een half limoentje boven de pan en doen we er een paar eetlepels heel fijngesneden (platte) peterselie door.
Pasta met de pastalepel uit het water en even goed uitlekken en hop! in de koeken/hapjespan en even doorscheppen.
Geen kaas erover. Wel de rest van de witte wijn erbij drinken

KokenKoken

Published by

2 thoughts on “Tagliatelle met gerookte zalm, prei en paprika

  1. Oh, het is ook nog een (aangepast) recept van lieftallige Gino. Dat zit er inderdaad niets anders op dan het toch te proberen, ondanks de piepende prei. 😉 (ja, ik zal hem nog een keer extra wassen)

  2. Een toppertje!
    Dit keer ipv chilipoeder een pepertje er heel fijn doorgedaan, wat knoflook en 50gr. Zuivelspread light extra toegevoegd. Was heerlijk en met 50 gram tagliatelle past het zo in het weight watchers dieet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *