Tajine op de kookplaat

Tajine

Dat ding stond stof te happen. Zonde toch? Maar ik durfde hem (of haar) eigenlijk niet op de kookplaat te zetten. Ik zag het geval al knallen! De Man is echter moediger dan ik en na het zien van een programma van Rick Stein gooide hij alle twijfels overboord en ging koken in de Tajine. Het recept wist hij vijf dagen later nog uit zijn hoofd dus dat was het probleem niet. Eerst de Tajine een aantal uurtjes in het water gelegd (deksel ook) en toen op een zacht pitje warm laten worden. Olie erin en nog ietsje hoger gezet. De kookplaat kan tot 9 maar op 6 begon de zaak al te pruttelen en konden de Mediterrane balletjes erin. Hoe het verder ging zal ik vertellen als ik het recept uit De Man gepeuterd heb maar ik kan in ieder geval nu al zeggen dat de Tajine het prima overleefd heeft. Het was smullen en van stofhappen zal na dit avontuur geen sprake meer zijn.

Published by

11 thoughts on “Tajine op de kookplaat

 1. @Marijke. Waarschijnlijk gaat het op gas nog beter dan op electrisch. Gewoon zachtjes beginnen en steeds ietsje warmer. Maar wel eerst een aantal uurtjes in het water!

 2. op gas is geen probleem. gewoon alles in de schaal, deksel erop en op je kleinste vuurtje lekker laten pruttelen tot alles gaar is.
  na jaren kwam er een barst in de schaal en hebben we m nog een tijd gebruikt met dat dikke stevige alufolie erin, maar nu is de scheur bijna helemaal door en is ie in de prullebak verdwenen. jammer van dit culi-souvenir van die van de ikea voldoet ook best šŸ˜‰

 3. Hey, een vraag:
  Hij moet eerst een paar uur in het water? Ik ga binnenkort op vakantie naar Marokko en zou graag een tajine mee terug willen nemen haha šŸ˜€

 4. @Lianne. Hij moet inderdaad een aantal uren in water. Liefst een hele nacht. Maar waarom zou je zo’n breekbaar groot ding uit Marokko meenemen? Ze zijn hier overal te koop voor weinig.

 5. ik weet niet wat jullie moeilijk doen maar mijn moeders tajin heeft nog nooit gefaald en hij doet het prima dus met die barsten enzo en in water doen en dan zachtjes laten opwarmen is onzin want dan heb je gewooon een goedkope rotzooi gekocht.

  1. Ik heb een echte Tunesische tajine, helemaal geen goedkope rotzooi, maar toch werd me aangeraden om ze een nachtje in het water te zetten voor gebruik!

 6. Yes! Wat zou ik toch zonder jou moeten? Had al het idee dat het moest kunnen, maar nu ga ik het dus ook doen! Was ook bang dat ie stuk zou gaan,.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *