Tapenade van aubergine en tomaat

auberginetapenade

De oranjesnacks vliegen je overal om de oren. En die schijnen allemaal even zout en vet te moeten zijn. Nu moet ik bekennen dat ik graag een goeie bitterbal c.q. kroket op mijn bordje zie maar een fijne zelfgemaakte tapenade op een stuk brood is ook niet te versmaden. Al of niet in je Oranje juichpak op de bank is dat fijn smullen. Aangezien de winkel die je op de foto ziet erg ver weg is zullen we die overheerlijke hapjes zelf moeten maken. Gelukkig is dat helemaal niet zo ingewikkeld.

Oven op 190 graden. Snij twee aubergines in kleine blokjes en doe die in een lage ovenschaal. In de keukenmachine of blender doe je een stuk of 5 zongedroogde tomaatjes met wat van de olie (of een scheutje olijfolie), een paar tenen knoflook, een blik tomaten op sap (inclusief het sap), een klein blikje tomatenpuree, 2 eetlepels kappertjes, een ons zwarte olijven zonder pit, zout en peper en een half theelepeltje piment of chilivlokken.
Maal dit tot prut en schep het door de aubergineblokjes. Goed mengen en de ovenschaal afdekken met aluminiumfolie. Mag 25 minuten de oven in. Dan even omscheppen en kijken of het niet al te droog wordt. In dat geval doe je er een scheutje witte wijn of wat bouillon bij maar waarschijnlijk is dat niet nodig. Nu nog 20/30 minuten terug in de oven zonder het af te dekken. Afkoelen en op kamertemperatuur laten komen. Heerlijk op een fijn stuk ciabatta.

Published by

One thought on “Tapenade van aubergine en tomaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *