Tarte Tatin van Ginette Mathiot

tartetatin

Je hebt mensen die regelmatige zoetbakkers zijn en je hebt af-en-toe zoetbakkers. Ik ben een af-en-toe zoetbakker. Ik bak graag zoet maar eet het ook allemaal op en derhalve probeer ik het zoetbakken te beperken. Met het boek Tarte Tatin van Ginette Mathiot in huis gaat het niet meevallen om het zoetbakken binnen de perken te houden. Ginette Mathiot heeft zo’n 30 kookboeken geschreven en het origineel van dit prachtige patisserieboek Tarte Tatin dateert uit 1938. Deze versie is een heel mooie moderne uitgave van een geweldige klassieker.

Zowel voor beginners als gevorderden is dit een boek dat niet mag ontbreken in de keuken. Basisrecepten, technieken, glazuur, vullingen, siropen en een enorme hoeveelheid recepten. Van eenvoudig naar iets bewerkelijker. Niets ontbreekt in dit boek.  Bakken is een beetje een hype op dit moment. Dat komt uiteraard door de bakprogramma’s op televisie. Die werken enorm aanstekelijk. Gevolg daarvan is dat we dan ook overspoeld worden door bakboeken. Leuke jonge moderne mensen die rap rap rap een bakboek in elkaar draaien. Niet allemaal even goed en ook niet allemaal even slecht.

Maar ik ben meer van het degelijke gedoe waarvan je zeker weet dat het gelijk goed is. Dan maar een tientje meer uitgeven. Beter één dikke klassieker met alles erop en eraan dan twee of drie dunnere boeken. Uiteindelijk ben je dan toch hetzelfde geld kwijt.  Het klassieke boek Tarte Tatin is modern vormgegeven met uitstekende recepten, leuke tekeningen en mooie foto’s. Ginette Mathiot heeft zelf prima verwoord voor wie dit boek is:

Eerst en vooral is het doel van dit boek om thuiskoks te helpen, om de meest toegewijde gebakliefhebber tevreden te stellen en om de beginner te verleiden.

Morgen roomkoekjes bakken.

Met dank aan Uitgeverij Unieboek Het Spectrum

Published by

One thought on “Tarte Tatin van Ginette Mathiot

  1. Aww, darn. I would love to see the photo montage indcluing the raw meat. When I was considering whether or not to post my photo of the rabbit I harvested that day, I asked myself Would I have any second thoughts about posting raw chicken bought from a grocery store? I decided I would be fine with that and so would most people, so I posted my raw rabbit photo to Flickr. Thanks for sharing the recipe I used! I might try your mustard one next. I bet the cream would go nicely.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *