Taugé met knoflook en sesamolie

tauge salade

Zelfs wij hebben van die momenten dat we gewoon doen wat er staat. Als het om een recept gaat dan hè? Bij dit recept twijfelden we aan de juistheid. Niet wat de ingrediënten betreft maar wel vonden wij de kooktijd van de taugé wat lang. Maar wij deden gewoon precies alles volgens de regels. Een aantal andere recepten uit het boek Onze Koreaanse keuken van Jordan Bourke en Rejina Pyo hadden wij al met succes gemaakt en die bleken perfect te kloppen. Dus waarom dan eigenwijs zijn? Bovendien is Jordan Bourke niet de eerste de beste dus hij zou het vast wel weten. En inderdaad bleek dat zo te zijn.

Doe 300 gram taugé in een pan met 2 theelepels zout en giet er water bij tot de taugé net onder staat. Deksel op de pan en aan de kook brengen. Laat de taugé 8 minuten koken en daarna mag het uitlekken in een vergiet.

Ondertussen heb je in een schaal een mengsel gemaakt van 2 fijngehakte bosuitjes, 3 geperste tenen knoflook, 2 theelepels sesamolie, 2 theelepels geroosterde sesamzaadjes (even in de koekenpan dus) en een halve theelepel Koreaans peperpoeder. Dat heb je misschien niet in huis dus dan neem je chilipoeder. Hou je niet zo van pittig dan laat je het gewoon weg. Hussel de nog warme taugé door de saus.

Deze salade kun je bij van alles en nog wat eten en hij is zelfs erg lekker bij de kerstgourmet. Moet je niet gek opkijken als er mensen zijn die een beetje van deze salade warm maken in hun pannetje. Ook prima! Je kunt hem een dag van te voren maken maar serveer hem altijd op kamertemperatuur.

Dit recept komt uit het boek Onze Koreaanse keuken van Jordan Bourke en Rejina Pyo. De recensie (ook met een recept) kun je hier lezen.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *