Tefal Mini Actifry

actifry

Een aantal vooraanstaande Foodies mocht de Tefal Actifry MINI uittesten. Ik ook. Vond ik leuk dus ik zei direct ja. Kijk, de grote Actifry vond ik al een goed ding maar veel te groot voor een tweepersoons huishouden. Derhalve verhuisde die naar vrienden alwaar nog wat pubers in huis rondhollen en die gebruiken hem voor van alles en nog wat. Die koken er complete maaltijden in en bakken ook nooit meer kleine aardappeltjes in een pan.

We gaan het nu niet meer hebben over patat. Wat patat betreft zijn er mensen die het heerlijk vinden uit de Actifry en mensen die liever vette patat uit de frituur hebben. Smaken verschillen. Nee, vandaag de dag is het echt koken in de Actifry. Tegenwoordig krijg je er een heel fijn “smulboekje” bij vol inspirerende gerechten.
Kijk, het is niks anders dan een heteluchtoven (heet!) met een langzaam ronddraaiende schuif. Daardoor blijft het gerecht in beweging, bakt het niet aan en wordt het heel gelijkmatig gaar. Met heel weinig olie.

Dan denk ik dus direct aan risotto of aan appelmoes en alles daartussenin. Enfin, wat je er allemaal wel of niet mee kunt (meer wel dan niet) staat uitgebreid beschreven bij een aantal van mijn onvolprezen culicollega’s dus lees dat op uw gemak nog eens na bij:

Focus on Foodies, Brutsellog en Eerst koken.

Nee, van mij krijgt u een andere insteek als het om de Tefal Mini Actifry gaat.
Om te beginnen vind ik het een nogal prijzig apparaat. Daar staat tegenover dat het een zeer degelijk apparaat is. Ontzettend makkelijk te bedienen. Hij kan aan en uit en je kunt de tijd instellen. Vrijwel alles van de Actifry kan in de vaatwasser. Maar eigenlijk hoeft dat helemaal niet want je spoelt het zo schoon. Aanbakken is namelijk niet aan de orde. Je hebt er een extra pan bij waar je geen omkijken naar hebt. Het is zelfs heel makkelijk om een complete maaltijd in die ene pan te bereiden. En dat is, naar mijn mening, de kracht van de Tefal Mini Actifry.

Voor kleinbehuisden (studenten) is het een uitkomst. Je zet er een rijstkoker naast en misschien nog een klein electrisch plaatje om af en toe pasta te koken en je bent helemaal klaar.
Voor mensen die een hekel hebben aan koken en die toch gezond willen eten is dit ideaal. Ja echt waar! Niks roeren in pannen en opletten. Alles in de Actrify, wijntje inschenken en wachten tot de piep gaat.
Voor mensen die niet zo handig (meer) zijn met koken op een fornuis. Dan is de Tefal Mini Actifry een heel veilige manier van koken. Je moet er natuurlijk niet je handen aan branden maar dat is altijd nog minder erg dan overkoken of vlam in de pan.

En hoor je niet tot deze doelgroepen? Dan is het altijd nog een geweldig apparaat voor mensen die op een simpele manier en met minder vet willen koken. Lekker experimenteren en geen uren in de keuken staan. Je hebt met de Tefal Mini Actifry geen enkel excuus meer om kant-en-klaar pakjes en zakjes open te scheuren. Gewoon gezond koken met weinig vet en heel weinig moeite. Kijk maar eens wat Chef Ming Tsai doet met zijn Tefal Actifry.
Als dat niet ontzettend simpel en lekker is weet ik het ook niet meer.

Published by

2 thoughts on “Tefal Mini Actifry

  1. Het probleem met dit soort apparaten is dat ik ze dan ook wil hebben. En wel nu! Zo ging dat ook met mijn slow-cooker, yoghurtmachine en koekjespistool. Het wordt nog druk op zolder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *