Thaise curry met pompoen, varkenhaas of kip

curry pompoen

Met varkenshaas. Of met kip. Of met schouderkarbonade. De eerste twee zijn snel klaar. De schouderkarbonade duurt iets langer want dat moet een beetje stoven. Maar goed, ik ben de moeilijkste niet (al is niet iedereen het daarmee eens) dus ik vertel je ook hoelang je schouderkarbonade moet stoven.

Voor twee personen.
Snij zo’n vier ons varkenshaas of kip in dobbelstenen. Doe een klein scheutje olie en een eetlepel rode Thaise currypasta in een hapjespan of een pan met dikke bodem en roerbak dat een minuut. Dan het vlees erbij en omscheppen tot het bijna gaar is. Er gaat vervolgens een blik kokosmelk (400 ml) bij en eenzelfde hoeveelheid water. Het moet ook geen soep worden dus dat gaat een beetje op gevoel. Laat een kwartiertje sudderen. Ondertussen snijden we een stuk van een flespompoen (400/500 gram) in kleine blokjes (zonder schil) en doen dat bij het vlees samen met 3 djeroek poeroet blaadjes, een eetlepel vissaus en een halve theelepel suiker. Opletten of er genoeg vocht in de stoof zit en anders aanvullen. Laat de hele zwik nog 15/20 minuten sudderen en voeg op het laatst een in dunne ringetjes gesneden groene peper toe.

Gebruik je schouderkarbonade (in dobbelstenen en botjes eruit) dan stoof je die minstens een half uur/drie kwartier voor je de pompoen en de rest erbij doet. Daarna nog 15/20 minuten stoven. Je kunt in alle gevallen ook het vlees eerst door de Thaise currypasta scheppen en laten marineren en daarna direct de pan in.
Het is, als het klaar is, prima in te vriezen dus maak je een dubbele hoeveelheid van heb je op een drukke dag een snelle maaltijd.

Heerlijk met feestrijst.

Bron: 50 curry’s uit Thailand van Vatcharin Bhumichitr

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *