Thaise garnalensoep

Mooie borden! Ik heb ze al jaren en ben er nog altijd blij mee. Ooit zag ik ze in een uitverkoopbak liggen voor een gulden (zo oud al) per stuk. Nu ben ik toch al gevoelig voor porselein en aardewerk dus tja, zo’n koopje kon ik niet laten liggen. Laten we soep maken.

We trekken eerst even wat smaken in de bouillon. Als je grote ongepelde garnalen hebt kun je de schillen eerst even smoren in wat olie voor je er 1 liter kippenbouillon bij doet. Hoeft niet, mag wel. Maak in ieder geval de garnalen goed schoon (zwarte ader uit de rug) en zet ze even koel weg.

Vervolgens snij je de onderkanten van 2 citoengrasstengels (zo’n 10 cm) in een paar stukken en die doe je in de bouillon. Buitenste schil mag er af. Dan erin: 2 tenen knoflook uit de knijper, een stuk verse gemberwortel (3/4 cm) geschild en in stukjes, de schil van een limoen (eerst uitpersen en sap apart houden) en een fijngehakte en schoongemaakte groene peper.
Laat de bouillon een half uurtje trekken en haal het dan door een zeef. Terug in de pan en als de soep geserveerd moet worden maak je het weer warm.

Vijf minuutjes voor het opdienen doe je 300/350 gram grote rauwe garnalen in de bouillon samen met 1 eetlepel Nam Pla (Thaise vissaus) en een scheutje limoensap.
Voor de liefhebbers mag er nog een heel fijngesneden rood pepertje in en wat verse koriander.
Eerst proeven als je er wat limoensap hebt bijgedaan en dan beslissen of je de rest er ook bij zult doen want het is best een scherpe smaak.

Heerlijk soepje als je verkouden bent maar ook zonder snotteren en snuffen niet te versmaden.

Published by

One thought on “Thaise garnalensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *