Thaise kipcurry

Een pittige curry is en blijft toch echt comfortfood. Of het een regenachtige dag is of een zomerse dag met veel zon. Een pittige curry is altijd weer een feest.

Voor vier personen snij je vier kipfilets in stukken. Hak twee sjalotjes (of 1 ui) heel fijn. Neem 1 serehstengel (citroengras) en snij het witte deel in kleine stukjes. Het andere stuk kun je in de schotel laten meekoken en straks eruit halen.

Smoor de ui en het citroengras in wat olie. Na een minuutje of 3-5 doe je er vier eetlepels rode Thaise currypasta bij. Blijven roeren en een minuutje bakken. Dan gaat de kip erin en die schep je om tot alle stukjes goed in de saus zitten. Een eetlepel vissaus erbij, een eetlepel (bruine basterd)suiker, vier djeroek poeroetblaadjes en een blik kokosmelk van 400 ml. Lekker is ook om er een kop kleine doperwtjes doorheen te doen. Zo uit de vriezer in de pan. Zonder deksel zo’n 15 minuutjes smoren tot de kip gaar is. Af en toe roeren. Garneren met korianderblad of bieslook. Koop rustig wat meer citroengras en djeroek poeroetblad bij de Toko of supermarkt want je kunt het heel goed invriezen.
Heerlijk met basmati- of jasmijnrijst.

Variaties: Twee djeroek poeroetblaadjes en een halve limoen is ook een lekkere combinatie. Laat het citroengras weg en smoor een halve fijngesneden paprika met de ui mee. Vervang de rode currypasta door groene.

Published by

5 thoughts on “Thaise kipcurry

  1. Lijkt mij ook zeer lekker … eens vragen aan mijn vriendin of ze het gaat maken .. of zal ik het eens brutselen .. šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *