Thaise runderstoof met aubergine

Wij maakten de Rundercurry met aubergine van Marjoleine de Vos. Maar wel met een kleine aanpassing want stoofvlees mag bij ons wat langer stoven dan een uur..
Het stukje gember staat in het originele recept wel in de ingrediëntenlijst maar komt in de bereiding nergens meer terug. Dus maar verwerkt zoals wij denken dat het moet.

Hier onze methode. Snij 2 uien in kleine stukjes. In het kleine bakje met de staafmixer de groene peper, het citroengras, korianderwortel en de gember heel fijn hakken. Met een mes kan uiteraard ook. In de vijzel stampten we de knoflook met koriander- en komijnzaad en de zwarte peper tot een pasta.

Bak de uien met het eerste mengsel en daarna de pasta uit de vijzel, de garnalenpasta en de djeroek peroetblaadjes erbij. Paar minuten smoren. Dan het vuur hoger en het in stukken gesneden vlees in de pan. Dat gaan we even wat laten kleuren.

Vervolgens de kokosmelk, het limoensap en de suiker erdoor. In het begin DEKSEL OP DE PAN en pas na 1,5 uur beetje schuin om het vocht te laten inkoken (als dat al nodig is). Heel regelmatig omroeren en over de bodem schrapen vanwege de kokosmelk. In totaal laten we stoofvlees minstens 2 uur sudderen en het kan rustig nog wat langer.
Kwartiertje voor het einde de in blokjes gesneden aubergine erbij en op het bord de fijngesneden koriander en basilicum erover.

De hoeveelheden voor vier personen zijn te vinden op de site van Marjoleine de Vos.

Update: als je geen zin/tijd/gelegenheid hebt om al die kruiden te hakken, malen en vijzelen dan neem je 1,5 of 2 eetlepels groene currypasta van goede kwaliteit. Gaat ook prima. In dat geval doe ik er nog wel een stukje gember en djeroek peroetblaadjes bij. Want dat vind ik lekker.

Maak je dit gerecht in de slowcooker dan de uien en het vlees voorbakken zoals in het recept en dan in de slowcooker. Daar kunnen de koskosmelk en de rest erbij. Doe een half uur tot drie kwartier voor het einde de blokjes aubergine erbij.

Published by

2 thoughts on “Thaise runderstoof met aubergine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *