Thaisoep

thaisoep
Als je geen zin/tijd/gelegenheid hebt om zelf bouillon te maken, neem dan in ieder geval de moeite om biologische bouillon te kopen.
Dat was het advies van vandaag en dan kunnen we nu over naar de soep.

Kippensoep (ook wel Kibbensoep genoemd) is troosteten. Als je verkouden bent of gewoon even niet lekker dan is kippensoep DE oplossing. Wil je helemaal een schop onder je kont de goede richting uit dan maak je Thaise Kippensoep.
Nou ja, kippensoep. Je kunt de kip ook weglaten of vervangen door garnalen. Dus eigenlijk is het gewoon Thaisoep. Doe je er een fijngesneden rood pepertje in dan is de verstopte neus ook snel over.
Breng een liter bouillon aan de kook en doe er één sereh bij (citroengrasstengel en dan buitenblad eraf) die je eerst in stukken van 2 cm gesneden hebt. Je kunt dit ook vervangen door een eetlepel geraspte limoenschil. Als je een rood pepertje erin doet dan mag dan ook nu. Laat 5 minuutjes koken en doe er vervolgens een heel fijngesneden kipfilet, een half bloemkooltje in kleine stukjes, twee vleestomaten in partjes gesneden en een half bakje champignons in plakjes bij.
Weer even 5 minuutjes koken.
Vlak voor het serveren doe je er een theelepel suiker, twee eetlepels vissaus en het sap van een limoentje door. Even roeren en klaar.
Experimenteer vooral met andere groente zoals taugé.

Published by

One thought on “Thaisoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *