The Blackbeard Frying pan

Uien en aardappelen. Maar we bakten ook vis, schnitzels en maakten een saus in deze pan.

The Blackbeard Frying pan, de eerste pan uit de Crowd Cookware vloot, is gelanceerd op Kickstarter. En wat een start! Het gaat maar door en door en dat is ook niet zo verwonderlijk. Tijdens de Kickstart kun je deze pannen voor een bijzonder lage prijs aanschaffen als je meedoet. Zie op de website de rechterkolom. Het is een heel bijzondere pan en het zou ons niet verbazen als hij een plaats gaat innemen in het rijtje ‘beste pannen die er zijn.’ Het team van Culinette heeft deze pan getest.

Getest? We hebben geprobeerd hem te mishandelen. Dat is niet gelukt. Wat we ook deden, de pan is en blijft als nieuw. We hebben er van alles in gebakken en niet altijd zoals het hoort. Want als je een non-stick, nonscratch bodem hebt dan moet je dat ook uitproberen en proefondervindelijk bewijzen dat het ook zo is.
Niets kon de pan van de wijs brengen. Zelfs de vaatwasser niet. En als er iets niet in de vaatwasser gaat in huize Culinette dan zijn het de pannen wel (en de messen). Maar The Blackbeard Frying pan komt lachend weer tevoorschijn en gaat zo weer op het gas. Overigens is de pan ook eenvoudig met een afwasborstel en lauw water schoon te maken. Alle aanbaksels verdwijnen als sneeuw voor de zon.


The Blackbeard Frying pan gaat geproduceerd worden door dezelfde producenten die voor heel bekende merken zijn ingeschakeld. En het unieke is dat er ondanks de prijs geen consessies gedaan worden aan de kwaliteit.
Het rvs-honingraad patroon dat boven de antiaanbaklaag is aangebracht is echt een uitvinding. Het maakt de pan krasbestendig en zorgt ervoor dat de antiaanbaklaag minimaal 5 jaar meegaat. En dat bij heel intensief gebruik. Bovendien is de antiaanbaklaag vrij van PFOA’s.
De pan is geschikt voor iedere warmtebron en heeft een massief gegoten rvs-handvat. Je voelt direct dat je kwaliteit in handen hebt.

Er zijn op dit moment drie Blackbeards. Doorsnee 24 cm, 28 cm en een 28 cm wok. De kickstart loopt nog 5 dagen en wie een geweldige pan (of de hele serie) wil hebben voor een spectaculair lage prijs moet dus snel handelen! Verzending is wereldwijd.
Kijk op de website voor meer informatie. Zelfs aan kookscholen/kookclubs is gedacht want je kunt de serie ook in vijfvoud aanschaffen. De echte foodie kan niet zonder goede pannen. Bij Culinette wordt de Blackbeard Frying pan inmiddels vrijwel dagelijks gebruikt en dat zal voorlopig wel zo blijven.

Een aanrader!

Deze pan werd ons cadeau gedaan. Daar boffen wij maar mee. De recensie hierboven is daar niet door beïnvloed. Het is echt een geweldige pan.

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *